WIE BEN IK?

Hallo, ik ben Patricia Buddingh’ van De Kindercoach Juf. Ik woon al heel wat jaren in Rotterdam met mijn man en onze 2 zoons. Als klein meisje wist ik al wat ik ambieerde, ik wilde een baan bij de politie. Boeven vangen en mensen helpen leek mij wel wat. Later bleek dat mijn hart meer lag bij  het onderwijs. Na de Pabo kwam ik te werken op een fantastische basisschool in Kralingen, waar ik mijn hart kon ophalen met het mooiste vak dat er is! Vooral in de beginjaren kon ik mij geen mooier beroep bedenken.

In de loop der jaren zag ik  het onderwijs veranderen en vroeg mij af of ik ieder kind nog datgene kon bieden wat ik voor ogen had toen ik besloot leerkracht te worden.

Het is en was heerlijk om te werken met kinderen, maar tegelijkertijd werd het gevoel steeds sterker om meer aandacht te geven aan elk uniek, individueel kind. Dus nam ik de beslissing, het was tijd om, na mijn opleiding tot kindercoach, mijn eigen praktijk op te richten : De Kindercoach Juf! Dit doe ik naast mijn werk als juf in het basisonderwijs.

Met mijn 20 jaar ervaring als leerkracht basisonderwijs en mijn grote hart voor kinderen wil ik de kinderen die het tijdelijk wat lastig hebben, laten zien hoe krachtig zij zelf kunnen zijn. Ik geef kinderen het zetje in de rug zodat zij op eigen kracht weer verder kunnen.

De rol van coach is een andere dan die van leraar. Het verschil? Een leraar kent de meeste antwoorden, maar een goede coach kent de meeste vragen! Door de juiste vragen te stellen, vinden kinderen hun eigen oplossingen, zonder dat jij ze adviseert of vertelt wat ze moeten doen. Wist je trouwens dat iemand zich eerder zal inzetten voor oplossingen die hij of zij zelf bedacht heeft?